Leestijd: 0 minuten

Verwijder zelfs hardnekkige vlekken met behulp van enzymen

14. november 2023 | Medeco Cleantec

Wie kiest voor groene schoonmaak, vermijdt bewust conventionele schoonmaakmiddelen en reinigt uitsluitend met water in de vorm van droge microdamp. Als je echter op bijzonder hardnekkig vuil stuit, is er een chemievrije oplossing die trouw blijft aan het concept van Green Cleaning: de zogenaamde enzymreinigers.

Enzymreinigers werken op basis van een biochemische reactie. De enzymen in het product komen samen met een detergens ("oppervlakteactieve stoffen") en mengen zich tot een krachtig reinigingsmiddel dat effectief vuil verwijdert, van roet en olie tot aanslag in het toilet. Het proces dat dit veroorzaakt in de onzuiverheden wordt microsplitsing genoemd en zorgt niet alleen voor een volledige zuiverheid, maar neutraliseert ook onaangename geuren. Bovendien worden deze reinigers binnen tien dagen volledig afgebroken en hebben ze geen negatieve effecten op mens of milieu.

Enzymreinigers zijn gemakkelijk te gebruiken. Het product wordt kant-en-klaar gemengd geleverd door de fabrikant of moet eerst worden verdund, waarbij wordt aanbevolen om de reiniger puur te gebruiken voor zware vervuiling. Het wordt op de relevante oppervlakken aangebracht met een sprayflacon en moet, afhankelijk van de mate van vervuiling, een paar minuten inwerken - indien nodig kan een borstel worden gebruikt om te helpen. Ten slotte wordt het oppervlak afgespoeld met water.

Enzymreinigers kunnen een grote hulp zijn, vooral in de keuken en badkamer, omdat ze ook betrouwbaar het gewenste niveau van hygiëne garanderen. Maar er zijn natuurlijk ook andere toepassingsgebieden: Bekleding en autostoelen, fietsen en grillroosters, aangebrande potten en pannen - de natuurlijke helper kan op veel verschillende manieren worden gebruikt.

Meer interessante blogberichten

screenshot.554

Heb je onze Green Cleaning Song al gehoord?

Cute baby with rattle lying on bed at home

Schoonmaken zonder chemicaliën: Bescherm baby’s en kinderen tegen resten van schoonmaakmiddelen

Heizungsreinigung

Effectieve en chemicaliënvrije radiatorreiniging met droge microdamp

logo (1)

Kruizinga Cleantec
Agaat 13
2691 SL ‘s-Gravenzande

Tel.: +31 6 14713201
E-Mail: [email protected]
naar het contactformulier

Certificeringen

 

© 2024 - medeco cleantec GmbH

Google-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 20 recensies
×
js_loader
Scroll naar boven