Leestijd: 0 minuten

Effectieve en chemicaliënvrije radiatorreiniging met droge microdamp

25. april 2024 | Medeco Cleantec

Als je het rendement van je radiatoren wilt verhogen en de energiekosten wilt verlagen, is regelmatig schoonmaken essentieel. Want zelfs een dun laagje stof kan de prestaties van een radiator met 10% verminderen - als de laatste schoonmaakbeurt nog langer geleden is, kan de efficiëntie zelfs met 30% dalen.

Maar om te voorkomen dat je onnodig stof doet opwaaien bij het schoonmaken van radiatoren in de ware zin van het woord, kun je plumeaus en dergelijke beter in de kast laten liggen. Een effectievere methode, die het stof ook bindt, is het gebruik van microdamp, die dankzij een watergehalte van slechts 5% voorkomt dat het stof opdwarrelt en toch geen nattigheid achterlaat. Tegelijkertijd blazen moderne apparaten voor droge microdampreiniging stofafzetting uit zelfs de kleinste spleten dankzij de hoge druk - zonder dat er onderdelen van de radiator gedemonteerd hoeven te worden.

Een ander voordeel van zogenaamd groen reinigen met microdroogdamp: het gebruik van chemische reinigingsmiddelen kan volledig achterwege blijven. Moderne apparaten, zoals de Micro Cleaner van Medeco, werken uitsluitend met waterdamp, die uit minuscule deeltjes bestaat. Hierdoor lost de microdroge damp stof, vuil en resten van schoonmaakmiddelen op en verwijdert deze - de hoge uitlaattemperatuur van de droge damp van ongeveer 100 graden zorgt tegelijkertijd voor thermische desinfectie.

"Het gebruik van reinigingschemicaliën zou blijvende gevolgen hebben, vooral voor radiatoren," legt Fritz Pattis, oprichter van het Green Cleaning concept, uit. "Elk schoonmaakmiddel laat resten achter, die vervolgens - helemaal bij een hete radiator - permanent schadelijke dampen in de kamerlucht zouden afgeven." Uitsluitend reinigen met droge microdamp verhoogt niet alleen de efficiëntie van de radiatoren, maar ook de kwaliteit van de kamerlucht.

Meer interessante blogberichten

screenshot.554

Heb je onze Green Cleaning Song al gehoord?

Cute baby with rattle lying on bed at home

Schoonmaken zonder chemicaliën: Bescherm baby’s en kinderen tegen resten van schoonmaakmiddelen

Heizungsreinigung

Effectieve en chemicaliënvrije radiatorreiniging met droge microdamp

logo (1)

Kruizinga Cleantec
Agaat 13
2691 SL ‘s-Gravenzande

Tel.: +31 6 14713201
E-Mail: [email protected]
naar het contactformulier

Certificeringen

 

© 2024 - medeco cleantec GmbH

Google-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 20 recensies
×
js_loader
Scroll naar boven