Leestijd: 0 minuten

Schone vaat zonder afwasmiddel

14. november 2023 | Medeco Cleantec

Medeco Cleantec GmbH heeft zich vele jaren geleden tot doel gesteld om compromisloos schoon te blijven zonder gebruik te maken van chemische middelen en heeft het Green Cleaning Concept ontwikkeld. Het idee: in plaats van conventionele reinigingsmiddelen te gebruiken, zorgen compacte microdampapparaten voor reiniging en desinfectie in één, waardoor hygiënische reiniging mogelijk is met alleen water. Medeco heeft de voordelen van groen reinigen - duurzaamheid, bescherming van de gezondheid van werknemers en kostenbesparing - nu ook toegepast op vaatwassen en heeft samen met de Technische Universiteiten van München en Dortmund een innovatieve hete stoom vaatwasser ontwikkeld.

"Het prototype van onze hete stoom vaatwasser heeft sinds het begin van de ontwikkeling talloze tests ondergaan en is nu klaar om de markt voor commerciële vaatwassers te veroveren," zegt Fritz Pattis, Managing Director van Medeco Cleantec GmbH. Samen met de ontwerpexperts van Herion Engineering in Beieren realiseerde hij zijn idee van een groene reinigingsvaatwasser en wist hij ook de technische universiteiten van München en Dortmund als samenwerkingspartners voor zich te winnen. "Net als het gebruik van zeer hete en zeer droge stoom voor het reinigen en desinfecteren van oppervlakken, is het gebruik van microdroge stoom ook een echte game changer als het gaat om vaatwassers," legt Fritz Pattis uit. "Normale vaatwassers gebruiken zowel zout als vaatwastabletten, maar de temperaturen tot 70°C zijn niet noodzakelijk voldoende om verschillende schadelijke bacteriën te elimineren. Hete stoom daarentegen bereikt tot 180°C en reinigt grondiger, sneller en dus efficiënter." Tegelijkertijd zorgt de hoge temperatuur ervoor dat zelfs hittebestendige bacteriën binnen enkele seconden gedood kunnen worden, wat een enorm voordeel is, vooral voor gebruik in de gezondheidszorg en de cateringsector.

Minder chemicaliën - lagere kosten

Naast de aspecten van netheid en hygiëne heeft de optie van oververhitte stoom ook grote voordelen op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en budget. "Het gebruik van droge microstoom maakt het gebruik van chemische reinigingsmiddelen overbodig en vermindert het water- en energieverbruik. Dit levert een belangrijke bijdrage aan de bescherming van het milieu en bespaart tegelijkertijd een aanzienlijke hoeveelheid geld. Bovendien zijn medewerkers, gasten en patiënten ook gebaat bij het weglaten van chemicaliën, omdat elk reinigingsmiddel resten achterlaat op borden, glazen en bestek."

Ideaal voor commerciële keukens en zorginstellingen

Medeco's Green Cleaning Concept vervangt steeds vaker conventionele schoonmaakprocessen, met name in de horeca, maar ook in de gezondheidszorg, en draagt bij aan een standaard van netheid zonder compromissen, die nog verder kan worden verbeterd door het gebruik van een Green Cleaning vaatwasser. "Afwassen met microdroogstoom zou ideaal zijn, vooral voor kantinekeukens in grote hotels of restaurants, maar ook voor ziekenhuizen of zorginstellingen. Niet alleen omdat het sneller en goedkoper is, maar vooral omdat het optimale hygiënische resultaten oplevert. Zonder chemische resten, die zelfs de smaak van het geserveerde voedsel kunnen beïnvloeden of een voedingsbodem kunnen vormen voor ziektekiemen," benadrukt Fritz Pattis. De volgende stap voor de uitvinder van het Green Cleaning Concept is het vinden van geschikte industriële partners om de chemicaliënvrije vaatwasser op de markt te brengen.

Meer interessante blogberichten

screenshot.554

Heb je onze Green Cleaning Song al gehoord?

Cute baby with rattle lying on bed at home

Schoonmaken zonder chemicaliën: Bescherm baby’s en kinderen tegen resten van schoonmaakmiddelen

Heizungsreinigung

Effectieve en chemicaliënvrije radiatorreiniging met droge microdamp

logo (1)

Kruizinga Cleantec
Agaat 13
2691 SL ‘s-Gravenzande

Tel.: +31 6 14713201
E-Mail: [email protected]
naar het contactformulier

Certificeringen

 

© 2024 - medeco cleantec GmbH

Google-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 20 recensies
×
js_loader
Scroll naar boven