Leestijd: 0 minuten

Duurzaam & gezond: Schlosshotel Blankenburg vertrouwt op chemievrije reiniging

14. november 2023 | Medeco Cleantec

Het 4-sterrenhotel in Blankenburg (Harz) heeft zijn schoonmaakconcept veranderd in een milieu- en gezondheidsvriendelijke desinfectie van de kamers en openbare ruimtes. Het gebruik van Medeco microstoomapparaten zorgt voor een ecologische en efficiënte reiniging zonder chemicaliën.

Gasten een duurzaam en gezond verblijf bieden in het Harzgebergte is de topprioriteit van Schlosshotel Blankenburg. Het gerenommeerde hotel vertrouwt daarom al jaren op een holistisch duurzaamheidsconcept, dat is gecertificeerd door het GreenSign Institute. Regionaliteit, groene stroom, het vermijden van plastic, e-laadstations, boomplantacties en andere duurzame maatregelen zijn al lang geïmplementeerd in Schlosshotel Blankenburg en tastbaar gemaakt. De investering in Medeco Cleantec's microdroogstoomapparaten heeft nu een nieuwe standaard gezet op het gebied van de gezondheid van gasten en personeel.

In dit hightech reinigingsproces wordt normaal kraanwater verneveld tot droge microstoom bij 190 graden en 9 bar druk. Dit dringt door tot in de kleinste microstructuren en creëert zo kiem- en virusvrije oppervlakken zonder vocht achter te laten. In feite is het mogelijk om alle ruimtes, van de keuken tot de kamers tot de wellnessruimte, uitsluitend met microdroge stoom te reinigen, wat zelfs extreem waterbesparend is. De micro-droogdamptoestellen kunnen ook worden gebruikt voor tapijten, bekleding, gordijnen, tv-toestellen en verwarmingstoestellen. Onafhankelijke experts bevestigen dat deze methode ziektekiemen met meer dan 99,99 procent vermindert op alle oppervlakken.

"Allergieën, intoleranties en bacteriële besmetting komen steeds vaker voor. Nadat we onze cateringdiensten al zo hadden ontworpen dat ze aan alle wensen en behoeften voldeden, was het chemische aspect nu ons volgende project. Niemand weet precies wat schoonmaakmiddelen met je lichaam kunnen doen. We willen onze gasten de zekerheid bieden dat ze zonder aarzeling gebruik kunnen maken van de ruimtes van ons hotel in Harz. De volledige afwezigheid van schoonmaakmiddelen heeft ook een positief effect op het milieu, wat onze duurzame inspanningen verder benadrukt. Hierdoor kunnen we nog meer plastic, water en transportroutes reduceren," zegt Suzann Heinemann, mede-eigenaar en directeur van Schlosshotel Blankenburg.

Het Green CleaningConcept® van Medeco Cleantec, dat eind vorig jaar tijdens een meerdaagse persoonlijke training werd geleerd aan het personeel van Schlosshotel Blankenburg, laat zien dat professioneel schoonmaken ook werkt zonder het gebruik van chemicaliën. De nieuwe technologieën stellen het schoonmaakteam in staat om efficiënt schoon te maken, tijd te besparen, het schoonmaken minder inspannend te maken en een vrijwel kiemvrije reiniging te garanderen zonder giftige gassen of vloeistoffen.

Fritz Pattis, eigenaar en uitvinder van het Green Cleaning Concept, zegt: "In het toerisme in het algemeen en in de hotelbranche in het bijzonder is het thema duurzaamheid al lang een van de centrale taken geworden. Daarom is het des te belangrijker dat GreenSign hier duidelijke en noodzakelijke normen stelt. En we zijn des te blijer dat steeds meer hotels beseffen hoeveel ze op het gebied van duurzaamheid en hygiënische reinheid kunnen doen door over te stappen op groene schoonmaak."

Meer interessante blogberichten

screenshot.554

Heb je onze Green Cleaning Song al gehoord?

Cute baby with rattle lying on bed at home

Schoonmaken zonder chemicaliën: Bescherm baby’s en kinderen tegen resten van schoonmaakmiddelen

Heizungsreinigung

Effectieve en chemicaliënvrije radiatorreiniging met droge microdamp

logo (1)

Kruizinga Cleantec
Agaat 13
2691 SL ‘s-Gravenzande

Tel.: +31 6 14713201
E-Mail: [email protected]
naar het contactformulier

Certificeringen

 

© 2024 - medeco cleantec GmbH

Google-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 20 recensies
×
js_loader
Scroll naar boven