Leestijd: 0 minuten

Schoonmaken zonder chemicaliën: Bescherm baby’s en kinderen tegen resten van schoonmaakmiddelen

25. april 2024 | Medeco Cleantec

Baby's en peuters verkennen hun wereld voor een groot deel door dingen in hun mond te stoppen. Wat veel ouders zich niet realiseren: Tijdens de orale fase kunnen de nakomelingen ook resten van schoonmaakmiddelen binnenkrijgen die schadelijke ingrediënten bevatten - van mierenzuur tot sulfaminezuur. Als je chemische producten zoveel mogelijk wilt vermijden bij het schoonmaken, kun je het beste droge stoom gebruiken, want zelfs biologische producten laten resten achter waar babyhandjes tegen beschermd moeten worden.

Anders dan in de voedingssector, zijn de termen "biologisch" en "eco" op schoonmaakproducten niet onderworpen aan wettelijke vereisten. Er is ook geen aangifteplicht. Dit betekent dat als er agressieve zuren, logen of vloeibare kunststoffen in schoonmaakproducten zitten, leveranciers niet verplicht zijn om deze op de verpakking te vermelden - zelfs als ze gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Dit is vooral gevaarlijk voor baby's en kleine kinderen, die alle resten die aan vloeren of speelgoed kunnen kleven, via hun handen en mond kunnen oppikken.

Als je je kind wilt beschermen, moet je daarom agressieve schoonmaakmiddelen in het huishouden vermijden. Reinigen met droge microdamp is een volledig chemievrij en tegelijkertijd veel effectiever alternatief. Hiervoor wordt water in compacte reinigingsapparaten zo sterk verhit dat er bijna droge damp ontstaat. De microscopisch kleine waterdeeltjes hebben geen oppervlaktespanning meer en kunnen daarom vuil en resten binnendringen en oplossen. Dankzij het lage vochtgehalte van slechts 5 procent kunnen zelfs gevoelige vloeren en oppervlakken volledig vrij van chemicaliën worden gereinigd.

Een ander voordeel is dat er geen nieuwe resten reinigingsmiddel achterblijven, wat betekent dat oppervlakken na het reinigen langer schoon blijven omdat vuil en ziektekiemen niet meer zo gemakkelijk hechten. Bovendien worden oppervlakken automatisch thermisch gedesinfecteerd tijdens het reinigen met microdroge stoom. "De hoge uitlaattemperatuur tot 100 graden Celsius elimineert 99,99 procent van de schimmels, bacteriën en virussen die zich kunnen ophopen op oppervlakken," legt Fritz Pattis uit, oprichter van het Green Cleaning concept, dat is gebaseerd op droge stoom. Ook al hebben baby's geen kiemvrije omgeving nodig om zich gezond te ontwikkelen: Hygiëne op basis van droge dampen is altijd te verkiezen boven chemische resten.

Meer interessante blogberichten

screenshot.554

Heb je onze Green Cleaning Song al gehoord?

Cute baby with rattle lying on bed at home

Schoonmaken zonder chemicaliën: Bescherm baby’s en kinderen tegen resten van schoonmaakmiddelen

Heizungsreinigung

Effectieve en chemicaliënvrije radiatorreiniging met droge microdamp

logo (1)

Kruizinga Cleantec
Agaat 13
2691 SL ‘s-Gravenzande

Tel.: +31 6 14713201
E-Mail: [email protected]
naar het contactformulier

Certificeringen

 

© 2024 - medeco cleantec GmbH

Google-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 20 recensies
×
js_loader
Scroll naar boven