Leestijd: 0 minuten

Groen schoonmaken – het geheim van succes

14. november 2023 | Medeco Cleantec

De Future Hospitality Days, die in 2022 hun première beleefden als innovatief branche-evenement, nodigden opnieuw spelers uit de hotelindustrie in de DACH-regio uit om ideeën uit te wisselen en samen toekomstige impulsen te bepalen. Vooral duurzaamheid is allang een doorslaggevend marktcriterium geworden en werd daarom geëerd met een eigen award. Het verbluffende resultaat: alle drie de winnaars van de Sustainable Hospitality Awards 2023 zetten zich in voor groene schoonmaak en gebruiken helemaal geen chemicaliën bij het schoonmaken en desinfecteren.

Het Henriette Stadthotel in Wenen, het Hotel Schwarzwald Panorama in Bad Herrenalb en het Seehotel Wiesler in Titisee-Neustadt werden dit jaar onderscheiden met de Sustainable Hospitality Awards voor hun pioniersrol op het gebied van duurzaamheid, omdat ze met hun concepten belangrijke normen stellen voor de branche. Hoe gevarieerd en individueel de respectieve duurzaamheidsstrategieën van de drie hotels ook zijn, de winnaars gebruiken interessant genoeg een gemeenschappelijk ingrediënt voor hun succesrecept: door over te schakelen op groene schoonmaakmiddelen vermijden ze volledig chemische schoonmaakmiddelen en ontsmettingsmiddelen. Het milieu en de werknemers beschermen.

Industrie-ervaring ontmoet innovatie

Alle drie de winnaars krijgen ondersteuning bij het implementeren van het Green Cleaning Concept van het bedrijf Medeco Cleantec uit Rosenheim. Medeco-oprichter Fritz Pattis, die ook een van de sprekers was op de Future Hospitality Days 2023, komt zelf uit de hotelbranche en kent de speciale uitdagingen als het gaat om schoonmaken. "Een succesvol hotel heeft een compromisloze hygiënestandaard nodig, maar tegelijkertijd moet de schoonmaak ook efficiënt en zuinig zijn. Bij deze uitdagingen komt nog de kwestie van duurzaamheid, die steeds belangrijker wordt. Het lijkt bijna onmogelijk om al deze eisen met elkaar te verenigen, maar met Green Cleaning is dat geen probleem." De kern van het concept wordt gevormd door moderne en compacte droge microstoomapparaten die, in vergelijking met conventionele stoomreinigers, zogenaamde verzadigde stoom van meer dan 180 graden genereren, met een watergehalte van slechts 5 tot 7 procent. Dit betekent dat alle oppervlakken hygiënisch en voorzichtig kunnen worden gereinigd, terwijl de hete droge stoom tegelijkertijd thermisch desinfecteert.

Ecologisch en economisch in één

"Elk schoonmaakmiddel laat resten achter waaraan nieuw vuil en ziektekiemen zich snel kunnen hechten. En dat geldt nog meer als er vaak en veel wordt schoongemaakt," legt Fritz Pattis uit. Deze vicieuze cirkel kan echter eenvoudig worden doorbroken door te reinigen zonder chemicaliën en alleen droge microdamp te gebruiken. "Alleen oppervlakken zonder vuil en resten zijn echt schoon en vormen dus geen broedplaats voor ziektekiemen." Maar niet alleen op het gebied van hygiëne profiteren hotels van de volledige afwezigheid van schoonmaakchemicaliën. Enerzijds worden werknemers niet langer blootgesteld aan agressieve stoffen en dampen die de huid en luchtwegen kunnen aantasten. Groen reinigen is ook gemakkelijk voor het budget, omdat de kosten voor schoonmaakmiddelen, het daaruit voortvloeiende afval en het hogere waterverbruik dat hiervoor nodig is, wegvallen. "Green Cleaning gebruikt slechts 5 tot 10% van het water dat nodig is voor conventioneel schoonmaken en een klein beetje elektriciteit. Bovendien gaat het veel sneller en kan het personeel efficiënter worden ingezet."

Meer interessante blogberichten

screenshot.554

Heb je onze Green Cleaning Song al gehoord?

Cute baby with rattle lying on bed at home

Schoonmaken zonder chemicaliën: Bescherm baby’s en kinderen tegen resten van schoonmaakmiddelen

Heizungsreinigung

Effectieve en chemicaliënvrije radiatorreiniging met droge microdamp

logo (1)

Kruizinga Cleantec
Agaat 13
2691 SL ‘s-Gravenzande

Tel.: +31 6 14713201
E-Mail: [email protected]
naar het contactformulier

Certificeringen

 

© 2024 - medeco cleantec GmbH

Google-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 20 recensies
×
js_loader
Scroll naar boven