Leestijd: 0 minuten

Perfecte hygiëne – zonder chemicaliën

14. november 2023 | Medeco Cleantec

In de huidige pandemische situatie worden kapsalons, schoonheidssalons en pedicurepraktijken in het bijzonder uitgedaagd om effectieve en veilige hygiëneconcepten te ontwikkelen. Tegelijkertijd groeit echter ook in deze sector de wens naar duurzame en minder agressieve reinigingsalternatieven. Beide kunnen worden bereikt dankzij een innovatieve oplossing: chemisch reinigen met droge microdamp.

"Als je intensief schoonmaakt met chemische reinigingsmiddelen, bereik je eigenlijk het tegenovergestelde van wat je wilt bereiken. In plaats van een grotere reinheid te bereiken, bestaat het risico dat dingen steeds onhygiënischer worden", zegt Fritz Pattis, directeur van Medeco Cleantec GmbH, dat groene reinigingssystemen ontwikkelt en verkoopt. Wat tegenstrijdig klinkt, is bij nader inzien eigenlijk heel logisch. "Hoe meer reinigings- en desinfectiemiddelen er worden gebruikt, hoe meer resten ze achterlaten op alle oppervlakken die worden gereinigd. Resten waaraan nieuw vuil en vooral nieuwe bacteriën en virussen zich in een mum van tijd hechten."

Steeds meer kappers- en schoonheidssalons kiezen voor groene reiniging

Voor echt effectieve reinheid en hygiëne is het doel daarom residuvrije reiniging, wat niet alleen gemakkelijk maar ook kosteneffectief kan worden bereikt door microdroogstoom te gebruiken. "Microdroge stoom is zeer heet en daarom zeer droge en fijne stoom. Dit zijn allemaal eigenschappen die een heleboel voordelen met zich meebrengen," legt Fritz Pattis uit. Dankzij het zeer lage watergehalte van slechts 5% is de droge stoom zelfs geschikt voor textiel en gevoelige oppervlakken die weinig of geen vocht verdragen. Tegelijkertijd zorgen de hoge druk van de Micro Cleaner van Medeco Cleantec en een temperatuur van meer dan 180 graden ervoor dat niet alleen alle vuil- en reinigingsmiddelresten volledig worden verwijderd, maar dat ook ziektekiemen sterk worden gereduceerd door thermische desinfectie.

Chemiefrei_Friseur_2_480x480

Groen reinigen beschermt het milieu, de kosten en de gezondheid

De "neveneffecten" van groene reiniging met behulp van droge microdamp zijn ook indrukwekkend. "Alles wat je nodig hebt om schoon te maken, is een beetje water. Dit betekent dat je de kosten van meer waterverbruik en dure schoonmaakmiddelen volledig kunt vermijden." Naast het budget wordt ook het milieu beschermd door het gebruik van chemische producten en hun plastic verpakking te vermijden.

Meer interessante blogberichten

screenshot.554

Heb je onze Green Cleaning Song al gehoord?

Cute baby with rattle lying on bed at home

Schoonmaken zonder chemicaliën: Bescherm baby’s en kinderen tegen resten van schoonmaakmiddelen

Heizungsreinigung

Effectieve en chemicaliënvrije radiatorreiniging met droge microdamp

logo (1)

Kruizinga Cleantec
Agaat 13
2691 SL ‘s-Gravenzande

Tel.: +31 6 14713201
E-Mail: [email protected]
naar het contactformulier

Certificeringen

 

© 2024 - medeco cleantec GmbH

Google-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 20 recensies
×
js_loader
Scroll naar boven