Leestijd: 0 minuten

Ovenreiniging – volledig vrij van chemicaliën

18. december 2023 | Medeco Cleantec

Het schoonmaken van ovens en afzuigkappen is vaak een bijzondere uitdaging, omdat vet en hardnekkig vuil zich hier ophopen. Droge damp is een effectieve oplossing. De reinigingsmethode werkt volledig zonder chemicaliën en desinfecteert tegelijkertijd alle oppervlakken.

Moderne apparaten, zoals de Micro Cleaner van Medeco, werken uitsluitend met waterdamp, die uit minuscule deeltjes bestaat. Het watergehalte is slechts 5 procent. Hierdoor kan de microdroge damp die uit het apparaat stroomt zelfs doordringen tot in moeilijk bereikbare hoekjes en kantjes, bijvoorbeeld achter de geleiderails van de oven. Vuil en vet worden opgelost met behulp van 9 bar druk en een temperatuur van 180 graden. De hoge temperatuur betekent ook dat er tegelijkertijd thermische desinfectie plaatsvindt.

Ideaal voor gevoelige oppervlakken

"Deze hygiënische reinigingsmethode wordt daarom ook veel gebruikt in de horeca," legt Fritz Pattis uit, oprichter van het Green Cleaning concept, dat is gebaseerd op droge stoom. De apparaten zijn echter ook een grote hulp in het huishouden, omdat ze korsten verwijderen zonder veel moeite en zonder chemicaliën te gebruiken. "Reinigen met droge microstoom is vooral gunstig voor keramische kookplaten of roestvrijstalen afzuigkappen," benadrukt Pattis. "Gevoelige oppervlakken kunnen op deze manier voorzichtig en vooral streeploos worden gereinigd - net als werkbladen van echt hout of kasten met hoogglansfineer."

Geen kans voor ziektekiemen

Het gebruik van een apparaat met droge stoom is heel eenvoudig: als je bijvoorbeeld je oven wilt schoonmaken, verwijder je eerst losse etensresten met een vochtige doek en vul je je Micro Cleaner met water. Hardnekkig vuil dat nog in de oven zit, kan nu met het apparaat worden verwijderd. Kies het juiste hulpstuk (borstels, handsproeier, microvezeldoek, enz.) en stoom alle kanten van de oven, inclusief de ovendeur. Het losgemaakte vuil kan gemakkelijk met een doek worden verwijderd.

Meer interessante blogberichten

screenshot.554

Heb je onze Green Cleaning Song al gehoord?

Cute baby with rattle lying on bed at home

Schoonmaken zonder chemicaliën: Bescherm baby’s en kinderen tegen resten van schoonmaakmiddelen

Heizungsreinigung

Effectieve en chemicaliënvrije radiatorreiniging met droge microdamp

logo (1)

Kruizinga Cleantec
Agaat 13
2691 SL ‘s-Gravenzande

Tel.: +31 6 14713201
E-Mail: [email protected]
naar het contactformulier

Certificeringen

 

© 2024 - medeco cleantec GmbH

Google-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 20 recensies
×
js_loader
Scroll naar boven