Leestijd: 0 minuten

Overbrugging van steun III voor duurzame groene reiniging

14. november 2023 | Medeco Cleantec

In de horeca kunnen bedrijven langzaam weer opstarten. Efficiënte hygiëneconcepten zijn daarom op dit moment van groot belang. Om de nodige investeringen te kunnen doen, loopt overbruggingssteun III momenteel van november 2020 tot juni 2021. Dit biedt ook financiële ondersteuning voor zogenaamde groene schoonmaaksystemen, die hygiënische reinheid en vooral effectieve kiemreductie garanderen zonder het gebruik van chemicaliën.

Volledig chemisch reinigen en desinfecteren in slechts één stap is mogelijk door het gebruik van droge microdamp. Een temperatuur van meer dan 180 graden vermindert effectief ziektekiemen en dankzij het lage watergehalte van slechts vijf procent is reinigen met droge microstoom geschikt voor alle oppervlakken, inclusief materialen zoals hout of textiel die gevoelig zijn voor vocht. Maar bovenal resulteert reinigen met microreinigers in optimale reinheid, omdat er geen resten van reinigingsmiddelen achterblijven. Nieuw vuil zou zich hier snel aan hechten en zo een ideale voedingsbodem vormen voor ziektekiemen.

Cafe_480x480

Tot 100 procent vergoeding voor innovatieve microreinigers

Dankzij de kostenbesparingen voor schoonmaakmiddelen etc. is de investering in een Microcleaner na ongeveer een jaar terugverdiend - een indrukwekkend resultaat aangezien de hightech apparaten een levensduur van meer dan tien jaar hebben. Bovendien kunnen hiervoor momenteel overbruggingsuitkeringen III worden aangevraagd. Meer specifiek behoren groene schoonmaaksystemen tot de categorie uitgaven voor hygiënemaatregelen, waarvoor nog tot eind augustus 2021 een overeenkomstige aanvraag kan worden ingediend. Zowel bedrijven met een omzet tot 750 miljoen euro in 2020, solozelfstandigen en zelfstandige beoefenaars van vrije beroepen in hun hoofdberoep die in één maand een corona-gerelateerde omzetdaling van minstens 30 procent hebben geleden in vergelijking met de referentiemaand in 2019. Bedrijven en organisaties zonder winstoogmerk die permanent economisch actief zijn op de markt, zoals centra voor jeugdopleiding, centra voor beroepsopleiding tussen bedrijven of vakantiecentra voor gezinnen, komen ook in aanmerking om een aanvraag in te dienen - ongeacht hun rechtsvorm. Het bedrag van de respectieve subsidie hangt af van de omvang van de daling van de verkoop. Als de verkoop met meer dan 70 % daalt, is de maximale subsidie voor subsidiabele vaste kosten zelfs nog eens verhoogd en bedraagt nu 100 %.

Alle informatie over Overbruggingssteun III op www.ueberbrueckungshilfe-unternehmen.de/UBH/Redaktion/DE/Artikel/ueberbrueckungshilfe-iii.html.

Meer informatie over reinigen met droge microdamp op www.medeco-cleantec.de.

Meer interessante blogberichten

screenshot.554

Heb je onze Green Cleaning Song al gehoord?

Cute baby with rattle lying on bed at home

Schoonmaken zonder chemicaliën: Bescherm baby’s en kinderen tegen resten van schoonmaakmiddelen

Heizungsreinigung

Effectieve en chemicaliënvrije radiatorreiniging met droge microdamp

logo (1)

Kruizinga Cleantec
Agaat 13
2691 SL ‘s-Gravenzande

Tel.: +31 6 14713201
E-Mail: [email protected]
naar het contactformulier

Certificeringen

 

© 2024 - medeco cleantec GmbH

Google-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 20 recensies
×
js_loader
Scroll naar boven