Leestijd: 0 minuten

Oppervlaktebescherming zoals in de natuur

14. november 2023 | Medeco Cleantec

De vreugde van zorgvuldig gereinigde oppervlakken is vaak van korte duur. De reden: als er chemische schoonmaakmiddelen worden gebruikt, blijven er resten achter en kunnen er zich in een mum van tijd nieuw vuil en nieuwe ziektekiemen aan hechten. Als je in plaats daarvan met microdroge stoom reinigt, wordt deze vicieuze cirkel onderbroken en hoef je niet zo snel weer schoon te maken. De reinigingsintervallen kunnen nog verder worden verlengd met een goede oppervlaktebescherming - bijvoorbeeld op basis van natuurlijk en milieuvriendelijk silicium.

Hoe een oppervlakteafwerking werkt: Het natuurlijke silicium vormt een flinterdun laagje rond de poriën en beschermt zo een grote verscheidenheid aan oppervlakken zonder hun eigenschappen te veranderen. Dit betekent dat glanzende oppervlakken glanzend blijven, matte oppervlakken mat blijven, antislipoppervlakken antislip blijven en gladde oppervlakken glad blijven.

Vooral dankzij de waterafstotende eigenschappen van siliconen kunnen vuil en resten (zoals kalk) zich dan niet meer goed hechten, net zomin als ziektekiemen en bacteriën. In plaats daarvan blijven ze als het ware op de siliconenlaag liggen en kunnen ze veel gemakkelijker en sneller worden verwijderd. Het resultaat: langdurig schone en vooral hygiënische oppervlakken.

Dankzij hun natuurlijke werking zijn oppervlakteafwerkingen op basis van siliconen zoals ProSeal niet giftig, onbrandbaar, vrij van oplosmiddelen en biologisch afbreekbaar volgens de OESO-normen, maar toch bestand tegen bijna alle zuren en oplosmiddelen en bestand tegen UV-straling.

Meer interessante blogberichten

screenshot.554

Heb je onze Green Cleaning Song al gehoord?

Cute baby with rattle lying on bed at home

Schoonmaken zonder chemicaliën: Bescherm baby’s en kinderen tegen resten van schoonmaakmiddelen

Heizungsreinigung

Effectieve en chemicaliënvrije radiatorreiniging met droge microdamp

logo (1)

Kruizinga Cleantec
Agaat 13
2691 SL ‘s-Gravenzande

Tel.: +31 6 14713201
E-Mail: [email protected]
naar het contactformulier

Certificeringen

 

© 2024 - medeco cleantec GmbH

Google-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 20 recensies
×
js_loader
Scroll naar boven