Leestijd: 0 minuten

On trend: groene lenteschoonmaak

14. november 2023 | Medeco Cleantec

In de lente is de natuur in haar volle pracht. Dus als je het milieu zoveel mogelijk wilt beschermen tegen chemische schoonmaakmiddelen die allemaal in het afvalwater belanden tijdens je voorjaarsschoonmaak, kun je actief ondersteuning krijgen van het huishoudmodel van Medeco, de Steamy.

Waarom is de Steamy de allesreiniger voor het huishouden?

  1. Het verbruikt nauwelijks water

In plaats van 60 liter water zoals bij conventioneel schoonmaken, is er slechts 2-3 liter nodig om een heel vrijstaand huis schoon te maken met de Steamy. Dit wordt mogelijk gemaakt door het lage watergehalte van de micro-droge stoom van slechts 5%, waardoor de Steamy ook ideaal is voor het reinigen van vochtgevoelige oppervlakken.

  1. Het maakt chemische reinigingsmiddelen overbodig

Gemiddeld heeft een huishouden 15 verschillende schoonmaakmiddelen in de kast staan. Veel chemische stoffen die op zichzelf en nog meer in combinatie de huid en luchtwegen kunnen irriteren. Schoonmaken met droge microstoom is daarom niet alleen goed voor het huishoudbudget, maar ook voor de gezondheid van alle gezinsleden.

  1. Het zorgt voor langdurige reinheid

Na korte tijd produceren conventionele schoonmaakmiddelen meer vuil dan voorheen. De reden: elk reinigingsmiddel laat resten achter waaraan nieuw vuil zich des te sneller en gemakkelijker hecht en die een ideale voedingsbodem vormen voor ziektekiemen. Als oppervlakken daarentegen tot diep in de poriën worden gereinigd met droge microstoom, worden zowel vuil als oude resten verwijderd. Nieuwe onzuiverheden kunnen dan ook veel gemakkelijker worden verwijderd.

  1. Het beschermt het milieu effectief

Geen chemicaliën en nauwelijks water - overstappen op groene schoonmaakmiddelen beschermt actief het milieu en spaart hulpbronnen. Dit komt doordat er geen chemische reinigingsmiddelen in het afvalwater terechtkomen en er geen onnodige hoeveelheden water nodig zijn. Tegelijkertijd vermindert het gebruik van conventionele reinigingsmiddelen ook de hoeveelheid verpakkingsafval aanzienlijk.

Meer interessante blogberichten

screenshot.554

Heb je onze Green Cleaning Song al gehoord?

Cute baby with rattle lying on bed at home

Schoonmaken zonder chemicaliën: Bescherm baby’s en kinderen tegen resten van schoonmaakmiddelen

Heizungsreinigung

Effectieve en chemicaliënvrije radiatorreiniging met droge microdamp

logo (1)

Kruizinga Cleantec
Agaat 13
2691 SL ‘s-Gravenzande

Tel.: +31 6 14713201
E-Mail: [email protected]
naar het contactformulier

Certificeringen

 

© 2024 - medeco cleantec GmbH

Google-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 20 recensies
×
js_loader
Scroll naar boven