Leestijd: 0 minuten

Groen reizen – reizen met een zuiver geweten

14. november 2023 | Medeco Cleantec

Verre landen verkennen, exotische plaatsen ontdekken, vreemde culturen leren kennen - voor veel mensen is reizen een van de absolute hoogtepunten van hun vrije tijd. Maar hoe verder weg de bestemmingen, hoe zwaarder het geweten kan wegen: Vooral vliegtuigen produceren enorme hoeveelhedenCO2 en zijn daarom duidelijk in tegenspraak met het streven naar een duurzame levensstijl. Maar er zijn ook een paar dingen die je kunt overwegen als je reist om je impact op het milieu aanzienlijk te verminderen.

Allereerst moet worden vermeld datCO2-uitstoot niet de enige meting is die kan worden gebruikt om de duurzaamheid van een reis te bepalen. De keuze van de accommodatie, steun voor lokale bedrijven en respect voor de lokale omgeving zijn slechts enkele van de andere punten die je moet overwegen voor een "groene" reis. Dus als je je steentje wilt bijdragen om ervoor te zorgen dat de natuurlijke schoonheid van de landen waar je naartoe reist nog lang behouden blijft, moet je het volgende ter harte nemen:

  • Vermijd vluchten: Zoals aan het begin vermeld, zijn vliegtuigen soms de grootsteproducenten van CO2 als het gaat om transport van A naar B. Het is duidelijk dat ze onmisbaar zijn voor bepaalde bestemmingen, maar in veel gevallen is het mogelijk om bijvoorbeeld over te stappen op de trein en zo de uitstoot aanzienlijk te verminderen.
  • Zorgvuldig inpakken: Zelfs voordat je op reis gaat, kun je er al voor zorgen dat je het milieu beschermt. Een lichtere rugzak is niet alleen goed voor je rug, maar ook voor het transportmiddel. Een herbruikbare drinkfles mag ook niet ontbreken in je bagage - het voorkomt veel plastic afval.
  • Het juiste hotel kiezen: Het is ook de moeite waard om de verschillende alternatieven onder de loep te nemen bij het kiezen van een verblijfplaats: Platformen zoals "Good Travel" geven een overzicht van Europese accommodaties die voldoen aan verschillende criteria op het gebied van duurzaamheid en de Google Hotels service geeft bijzonder duurzame etablissementen met een milieucertificaat.
  • Bespaar op elektriciteit en water: Het is niet omdat je de rekening niet zelf krijgt aan het einde van de maand dat je uitbundig moet leven in je hotelkamer. Te lang douchen en het licht aanlaten moet je ook vermijden op vakantie!
  • Steun lokale bedrijven: Waag je tijdens je reis buiten de toeristische bolwerken. Eten bij familiebedrijven of boodschappen doen op de wekelijkse markt steunt de lokale economie en is in veel gevallen uiteindelijk zelfs goedkoper.

Trouwens: De diensten Google Travel en Google Flights bieden de mogelijkheid om deCO2-uitstoot van verschillende reisopties te vergelijken. Dit betekent dat er van tevoren voor kan worden gezorgd dat de route zo milieuvriendelijk mogelijk is.

Meer interessante blogberichten

screenshot.554

Heb je onze Green Cleaning Song al gehoord?

Cute baby with rattle lying on bed at home

Schoonmaken zonder chemicaliën: Bescherm baby’s en kinderen tegen resten van schoonmaakmiddelen

Heizungsreinigung

Effectieve en chemicaliënvrije radiatorreiniging met droge microdamp

logo (1)

Kruizinga Cleantec
Agaat 13
2691 SL ‘s-Gravenzande

Tel.: +31 6 14713201
E-Mail: [email protected]
naar het contactformulier

Certificeringen

 

© 2024 - medeco cleantec GmbH

Google-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 20 recensies
×
js_loader
Scroll naar boven