Leestijd: 0 minuten

Duurzaamheid voor bankzitters – het milieu beschermen bij het kopen van meubels

14. november 2023 | Medeco Cleantec

Niet alleen bij het boodschappen doen in de plaatselijke supermarkt kun je aandacht besteden aan duurzaamheid bij het kiezen van producten en iets doen voor het milieu - ook een bezoek aan de meubelwinkel biedt deze mogelijkheid. Ook hier zijn er grote verschillen in herkomst en verwerking van de grondstoffen, zowel wat betreft de natuur als de mensen.

De eerste indicator van de mate van duurzaamheid is natuurlijk de prijs: mensen zijn zeker altijd blij met topaanbiedingen, maar we mogen niet vergeten wat deze "koopjes" mogelijk maakt. Afgezien van het feit dat er meestal inferieure materialen worden gebruikt bij de productie van dergelijke goederen, worden ze ook vaak in het buitenland gemaakt tegen oneerlijke lonen en onder rampzalige arbeidsomstandigheden.

Deze uitbuiting kan en moet gestopt worden. En dat betekent niet dat je automatisch dieper in de buidel moet tasten, zolang je maar naar de langere termijn kijkt: als je bijvoorbeeld de keuze hebt tussen een goedkope bank van 200 euro of een vergelijkbare maar duurdere versie van 400 euro, is de kans groot dat de eerstgenoemde veel sneller stuk gaat door de goedkope afwerking en vervangen moet worden - wat niet alleen weer geld kost, maar ook tijd, omdat het lompe meubelstuk vervoerd en gemonteerd moet worden.

Maar de prijs is niet alles, je moet ook het bedrijf zelf onder de loep nemen. Er zijn nu veel bedrijven die duurzame meubels van eerlijke productie aanbieden. Dit blijkt uit bepaalde keurmerken zoals het EMAS-certificaat, die meestal duidelijk zichtbaar zijn op de website van de leverancier.

Als laatste, maar daarom niet minder belangrijk, moet je bij het kopen van duurzame meubels ook overwegen of je ze überhaupt nodig hebt. Hebben we echt weer een nieuwe tafel nodig? Is het mogelijk om de gebroken stoelpoot te repareren? Iedereen die zijn meubels om de paar jaar willekeurig vervangt, creëert afval en verspilt hulpbronnen. Daarom is het belangrijk om goed na te denken of je op de lange termijn tevreden zult zijn met de meubels die je kiest.

Meer interessante blogberichten

screenshot.554

Heb je onze Green Cleaning Song al gehoord?

Cute baby with rattle lying on bed at home

Schoonmaken zonder chemicaliën: Bescherm baby’s en kinderen tegen resten van schoonmaakmiddelen

Heizungsreinigung

Effectieve en chemicaliënvrije radiatorreiniging met droge microdamp

logo (1)

Kruizinga Cleantec
Agaat 13
2691 SL ‘s-Gravenzande

Tel.: +31 6 14713201
E-Mail: [email protected]
naar het contactformulier

Certificeringen

 

© 2024 - medeco cleantec GmbH

Google-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 20 recensies
×
js_loader
Scroll naar boven