Leestijd: 0 minuten

Chemisch reinigen met microdroge stoom in het uitvaartcentrum

14. november 2023 | Medeco Cleantec

Het familiebedrijf Himml uit Bayreuth kan terugkijken op bijna honderd jaar bedrijfsgeschiedenis. Zo belangrijk als het aspect traditie is bij Himml Bestattungen e.K., zo groot is de belangstelling voor innovatieve concepten en oplossingen zoals het Green Cleaning-concept, dat eigenaar Alexander F. Christ heeft ontdekt voor zijn bedrijf.

"Net als in de medische sector is absolute hygiëne ook voor ons van essentieel belang en hebben we te maken met vergelijkbare problemen", benadrukt Alexander F. Christ. Deze omvatten vooral besmetting door organische vloeistoffen en de omgang met mogelijke ziektekiemen. "Zoals in veel bedrijfstakken heeft het coronavirus ons overduidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om professioneel om te gaan met virussen en bacteriën. Als de belangrijkste zorg in ziekenhuizen en praktijken het beschermen van patiënten is, dan is onze topprioriteit het beschermen van onze medewerkers en derden."

Het team van uitvaartcentrum Himml bestaat uit twee getrainde thanatopracteurs die gespecialiseerd zijn op het gebied van conservering en die zich vooral bezighouden met hygiëne. "Tijdens dit werk komen we onvermijdelijk in contact met verschillende bacteriën of virussen, waarvan sommige post-mortem nog enkele dagen actief zijn, zelfs op anorganische oppervlakken," legt Dipl uit. Thanatopraktiker Robert Vöth. Volledige reiniging en desinfectie na elke toepassing is daarom een absolute must.

"We hadden al reinigingsapparaten geprobeerd die met stoom werken, maar die brachten geen verbetering op het gebied van reinheid en hygiëne," zegt Alexander F. Christ. Het reinigen met droge microdamp was nieuw voor het Himml-team. "Na een aanbeveling besloten we een demonstratie van Medeco Cleantec direct in onze preparatieruimte te laten uitvoeren en zagen al na korte tijd de voordelen - speciaal voor onze behoeften." Vooral organische stoffen kunnen vaak het beste en grondigst worden verwijderd met behulp van warmte - vooral als ze zich hechten aan schone oppervlakken.

"We realiseerden ons al snel de voordelen van de overstap naar groen schoonmaken," legt Alexander F. Christ uit. "Onze werkplekken en alle oppervlakken zijn zichtbaar schoner en hygiënischer. Tegelijkertijd besparen we veel geld op schoonmaakmiddelen, ontsmettingsmiddelen, water en afvalwater. En last but not least: schoonmaken gaat veel gemakkelijker dankzij de krachtige werking van de Medeco-apparaten. Een duurzame en betere oplossing die ook nog eens goedkoper is."

Meer interessante blogberichten

screenshot.554

Heb je onze Green Cleaning Song al gehoord?

Cute baby with rattle lying on bed at home

Schoonmaken zonder chemicaliën: Bescherm baby’s en kinderen tegen resten van schoonmaakmiddelen

Heizungsreinigung

Effectieve en chemicaliënvrije radiatorreiniging met droge microdamp

logo (1)

Kruizinga Cleantec
Agaat 13
2691 SL ‘s-Gravenzande

Tel.: +31 6 14713201
E-Mail: [email protected]
naar het contactformulier

Certificeringen

 

© 2024 - medeco cleantec GmbH

Google-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 20 recensies
×
js_loader
Scroll naar boven