Leestijd: 0 minuten

Autoreiniging – chemievrij en duurzaam

14. november 2023 | Medeco Cleantec

Iedereen die graag zijn eigen auto schoonmaakt, weet hoeveel tijd en energie het kost om de auto grondig schoon te maken. En dan hebben we het nog niet eens over de vele liters water en verschillende schoonmaakmiddelen die over het algemeen worden gebruikt voor oppervlakken buiten en binnen. Wat dacht je ervan om in plaats daarvan een hele auto schoon te maken met slechts 2 tot 3 liter water, zonder schoonmaakmiddelen en vooral zo moeiteloos mogelijk? Geen probleem met droge microdamp!

Het beslissende verschil bij het gebruik van zogenaamde verzadigde stoom: onder normale omgevingsdruk verdampt water bij 100°C en wordt natte stoom geproduceerd, d.w.z. stoom met een zeer hoog watergehalte. Als het kookproces echter plaatsvindt in een gesloten systeem zoals een microdroge stoomreiniger, worden hogere temperaturen en dus drogere dampen bereikt. Hoe hoger de temperatuur en druk, hoe droger de stoom. Als het watergehalte dicht bij nul ligt, wordt dit ook verzadigde of droge damp genoemd.

Als alleen water of zeer natte stoom wordt gebruikt voor het reinigen, verhindert de hoge oppervlaktespanning van het water of de waterdruppels een effectief reinigingsproces. Om ervoor te zorgen dat water toch vuil kan oplossen, worden bij conventionele reiniging altijd extra reinigingsmiddelen gebruikt die de oppervlaktespanning van het water oplossen. In plaats daarvan hebben de minuscule watermoleculen in de droge microdamp geen oppervlaktespanning meer en kunnen daarom vuil oplossen en verwijderen zonder toevoeging van chemische middelen door zelfs de kleinste microstructuren binnen te dringen. Bovendien kan droge damp op alle oppervlakken worden gebruikt, omdat er geen vocht binnendringt dat bijvoorbeeld textiel of hout zou kunnen beschadigen.

Voor een complete reiniging van het voertuig betekent dit dat de carrosserie en de velgen, evenals het volledige interieur, inclusief lederen, stoffen of Alcantara bekleding, grondig en voorzichtig kunnen worden gereinigd met microdrogende stoom, terwijl het tegelijkertijd volledig vrij is van chemicaliën. Nog een voordeel: de automatische thermische desinfectie die plaatsvindt dankzij de hoge temperaturen van de microdroge stoom elimineert ook onaangename geurtjes.

Benieuwd hoe een complete autoreiniging met droge microdamp werkt? Overtuig dan met video!

Meer interessante blogberichten

screenshot.554

Heb je onze Green Cleaning Song al gehoord?

Cute baby with rattle lying on bed at home

Schoonmaken zonder chemicaliën: Bescherm baby’s en kinderen tegen resten van schoonmaakmiddelen

Heizungsreinigung

Effectieve en chemicaliënvrije radiatorreiniging met droge microdamp

logo (1)

Kruizinga Cleantec
Agaat 13
2691 SL ‘s-Gravenzande

Tel.: +31 6 14713201
E-Mail: [email protected]
naar het contactformulier

Certificeringen

 

© 2024 - medeco cleantec GmbH

Google-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 20 recensies
×
js_loader
Scroll naar boven