Leestijd: 0 minuten

Voor nog meer wellnessgevoel: spa’s reinigen zonder chemicaliën

14. november 2023 | Medeco Cleantec

Groen reinigen - het volledig vermijden van chemicaliën bij het reinigen en desinfecteren - is al lang gebruikelijk in tal van wellnesshotels, spa's en thermale baden. Medeco Cleantec GmbH, uitvinder van het Green Cleaning Concept, dat is gebaseerd op het gebruik van ultramoderne micro-droogstoomreinigers, is nu een van de officiële partners van de Duitse Wellness Association.

"Het streven om schoonmaakchemicaliën zoveel mogelijk te vermijden wordt steeds populairder, vooral in de wellnesssector", zegt Fritz Pattis, uitvinder van het Green Cleaning Concept. "Dit komt deels door het toenemende belang van duurzaamheidsstrategieën op dit gebied, maar het gaat ook om specifieke aspecten zoals waterkwaliteit en vervuilingsproblemen."

In beide gevallen biedt groen schoonmaken een effectieve oplossing die ook economische voordelen met zich meebrengt. Door uitsluitend met zeer hete en zeer droge stoom te reinigen, zorgt Green Cleaning ervoor dat milieuvervuiling en afvalproductie door het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, evenals de bijbehorende kosten, tot het verleden behoren. Tegelijkertijd kunnen netheid en hygiëne vele malen worden verbeterd. "Schoonmaken met chemicaliën is een eeuwige vicieuze cirkel", legt Fritz Pattis uit. "Schoonmaakproducten laten resten achter waaraan nieuw vuil zich onmiddellijk hecht en die ook een ideale voedingsbodem zijn voor ziektekiemen."

Niet alleen worden vuil en resten volledig verwijderd met behulp van micro-droogdamptoestellen - de hoge temperaturen zorgen er ook voor dat er automatisch thermische desinfectie plaatsvindt. "Veel wellnessfaciliteiten kampen met schimmel door het warme en vochtige binnenklimaat, wat meestal wordt veroorzaakt door resten van alkalische schoonmaakmiddelen. Bovendien veranderen chemische resten die bijvoorbeeld aan de voeten van zwemmers blijven kleven en in het zwembad terechtkomen direct de pH-waarde van het water en maken ze het moeilijker om de waterkwaliteit te handhaven, wat op zijn beurt de kosten verhoogt."

Een actueel voorbeeld van het consequente gebruik van groene reiniging is het nieuwe kuuroord Lanserhof op het eiland Sylt. "Duurzaamheid en ecologie waren de focus van ons nieuwste resort vanaf de eerste planningsfase," legt Dorit von der Osten, General Manager van Lanserhof Sylt, uit. "Uitgaande van de natuurlijke architectuur van Lanserhof Sylt en het gebruik van duurzame producten, was het niet meer dan logisch om voor een duurzame oplossing te kiezen als het op schoonmaken aankwam. Des te beter dat we met het Green Cleaning Concept volledig zonder chemicaliën kunnen - zelfs in de wellnessruimte."

Meer interessante blogberichten

screenshot.554

Heb je onze Green Cleaning Song al gehoord?

Cute baby with rattle lying on bed at home

Schoonmaken zonder chemicaliën: Bescherm baby’s en kinderen tegen resten van schoonmaakmiddelen

Heizungsreinigung

Effectieve en chemicaliënvrije radiatorreiniging met droge microdamp

logo (1)

Kruizinga Cleantec
Agaat 13
2691 SL ‘s-Gravenzande

Tel.: +31 6 14713201
E-Mail: [email protected]
naar het contactformulier

Certificeringen

 

© 2024 - medeco cleantec GmbH

Google-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 20 recensies
×
js_loader
Scroll naar boven