Leestijd: 0 minuten

Een chemicaliënvrije start van het barbecueseizoen

14. november 2023 | Medeco Cleantec

De temperaturen keren langzaam terug naar dubbele cijfers, de dagen worden langer en patio's en balkons wachten tot het seizoen begint. Het is hoog tijd om je barbecue, tuinmeubelen en luifel een lenteschoonmaakbeurt te geven. Als je het zonder chemicaliën wilt doen, kun je niet alleen je buitenruimte perfect schoonmaken met droge microdamp, maar ook je gezondheid, het milieu en je huishoudbudget beschermen.

Vooral bij gasbarbecues raden we een grondige, volledige reiniging aan, inclusief vetopvangbak, grillroosters enz. voor het worstseizoen opnieuw begint. Meestal gaat dit gepaard met intensief schrobben en, in bijzonder hardnekkige gevallen, het gebruik van chemische barbecuereinigers. Dit is echter niet alleen vermoeiend, maar laat ook resten van schoonmaakmiddelen achter, die in het ergste geval de smaak van het eerste gegrilde voedsel kunnen beïnvloeden. Dit is niet het geval bij reiniging via droge microdamp, waardoor extra middelen overbodig zijn.

Chemisch reinigen levert ook verbluffende resultaten op voor tuinmeubilair. Stoelen en ligstoelen van echt rotan of polyrattan zijn vaak moeilijk schoon te maken door hun geweven structuur. Vuil, stof en spinnenwebben worden eenvoudig weggeblazen met microdrogende stoom zonder het materiaal aan te tasten. Als tuinmeubels worden gereinigd met chemische middelen, laten deze onvermijdelijk resten achter. In combinatie met zonlicht zorgen deze ervoor dat veel materialen, vooral plastic, sneller broos worden, waardoor de levensduur van de meubels wordt verkort.

Het mengsel van lage luchtvochtigheid en hoge druk is echter ook de ideale reinigingsstrategie voor luifels of vliegengordijnen. Textiele zonweringselementen zijn niet doorweekt en toch volledig vrij van vuil, stof en vlekken. In het geval van insectenhorren, die ook zwaar worden blootgesteld aan weersinvloeden en zonlicht, reinigt micro-droge damp het dicht geweven doek effectief en voorkomt het vroegtijdige slijtage door chemische middelen overbodig te maken.

Meer interessante blogberichten

screenshot.554

Heb je onze Green Cleaning Song al gehoord?

Cute baby with rattle lying on bed at home

Schoonmaken zonder chemicaliën: Bescherm baby’s en kinderen tegen resten van schoonmaakmiddelen

Heizungsreinigung

Effectieve en chemicaliënvrije radiatorreiniging met droge microdamp

logo (1)

Kruizinga Cleantec
Agaat 13
2691 SL ‘s-Gravenzande

Tel.: +31 6 14713201
E-Mail: [email protected]
naar het contactformulier

Certificeringen

 

© 2024 - medeco cleantec GmbH

Google-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 20 recensies
×
js_loader
Scroll naar boven