Leestijd: 0 minuten

Montessorischolen vertrouwen op chemisch reinigen

14. november 2023 | Medeco Cleantec

Voor algemeen directeur Gudrun Jersch-Bittermann was de belangrijkste reden om over te schakelen op een volledig chemievrij groen schoonmaakconcept in haar twee scholen het zoveel mogelijk beschermen van de gezondheid van haar medewerkers en leerlingen. Tegelijkertijd biedt schoonmaken zonder schoonmaakmiddelen de particuliere Montessorischolen in Kronach en Mitwitz de ideale combinatie van ecologisch duurzaam handelen dat ook economisch rendeert. Een win-win-win situatie voor de schoolfamilie in het Opper-Frankische district Kronach.

"Ons schoonmaakpersoneel is een zeer waardevolle aanwinst voor ons," vertelt Gudrun Jersch-Bittermann, directeur van de Montessorischolen in Kronach en Mitwitz. "Aan de ene kant zijn goede werknemers op dit gebied echt moeilijk te krijgen en aan de andere kant heeft het schoonmaakteam een grote verantwoordelijkheid om een veilige hygiënestandaard te creëren voor onze studenten, vooral in deze tijden." Om de blootstelling van het schoonmaakpersoneel aan chemische stoffen en fysiek veeleisende werkprocessen te minimaliseren, zocht het bedrijf naar een alternatief voor conventionele schoonmaakconcepten.

"Ik was al bekend met stoomreinigers, maar de manier waarop micro-droge damp werkt was compleet nieuw voor mij." Na de eerste demonstratie van een Micro Cleaner direct op locatie bij de Montessorischool in Kronach was de directeur al overtuigd van de effectieve reinigingsprestaties van het apparaat - helemaal zonder chemische schoonmaakmiddelen: "Het bleek dat vloeren en oppervlakken die we al hadden schoongemaakt en waarvan we dachten dat ze schoon waren, niet echt schoon waren." Wat werd verwijderd uit de schijnbaar schone gebieden door het reinigen met microdroge stoom was niet alleen over het hoofd gezien vuil, maar vooral veel residu van schoonmaakmiddelen die jarenlang waren gebruikt.

Geen kans voor ziektekiemen

Micro droge stoom is extreem hete en extreem droge stoom, wat verschillende voordelen heeft. De temperatuur van meer dan 180 graden waarbij de droge stoom wordt gegenereerd in het reinigingsapparaat zorgt automatisch voor thermische desinfectie tijdens het reinigen, aangezien zelfs de meest hardnekkige ziektekiemen worden geïnactiveerd bij 90 graden. Tegelijkertijd daalt het vochtgehalte tot slechts 5% door de hoge warmte. Dit betekent dat zelfs kwetsbare materialen zoals textiel of hout kunnen worden gereinigd, omdat er geen vocht wordt geproduceerd. Nog een voordeel van zogenaamde verzadigde stoom: omdat de waterdeeltjes in micro-droge stoom ook zo klein zijn dat ze geen oppervlaktespanning meer hebben, kunnen ze zelfs de kleinste poriën binnendringen - in tegenstelling tot conventionele stoomreinigers met een hoog watergehalte - en zo zelfs hardnekkige vlekken losmaken.

"Ons schoonmaakteam realiseerde zich al snel dat de microdroogstomer, waarvan we er nu vijf in gebruik hebben in onze twee scholen, ideaal is voor het schoonmaken van alle ruimtes en elk moeilijk schoonmaakprobleem kan oplossen," zegt Gudrun Jersch-Bittermann. "Dit betekent dat we geen chemische schoonmaakmiddelen meer nodig hebben. Op deze manier leveren we een belangrijke bijdrage aan duurzaamheid, omdat we geen chemicaliën meer in het afvalwater lozen en plastic verpakkingen vermijden. Tegelijkertijd besparen we veel geld - een even belangrijke factor voor ons als openbare school."

Een live-impressie van chemievrij schoonmaken op de Montessorischool in Mitwitz is ook beschikbaar op video op > https://www.youtube.com/watch?v=4DcwAhvgg7Y.

 

Meer interessante blogberichten

screenshot.554

Heb je onze Green Cleaning Song al gehoord?

Cute baby with rattle lying on bed at home

Schoonmaken zonder chemicaliën: Bescherm baby’s en kinderen tegen resten van schoonmaakmiddelen

Heizungsreinigung

Effectieve en chemicaliënvrije radiatorreiniging met droge microdamp

logo (1)

Kruizinga Cleantec
Agaat 13
2691 SL ‘s-Gravenzande

Tel.: +31 6 14713201
E-Mail: [email protected]
naar het contactformulier

Certificeringen

 

© 2024 - medeco cleantec GmbH

Google-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 20 recensies
×
js_loader
Scroll naar boven