Leestijd: 0 minuten

Koffiezetapparaat zonder ziektekiemen: hoe maak je het succesvol schoon?

18. december 2023 | Medeco Cleantec

Volgens een onderzoek liggen er veel ziektekiemen op de loer in volautomatische koffiemachines, vooral in de tank, slangen en sproeikoppen. Er kan zelfs schimmel ontstaan in de brouwinstallaties. We raden aan om het apparaat met droge stoom te reinigen, zodat je nog steeds zorgeloos van je koffie kunt genieten. De reden: een droge stoomreiniger kan zelfs moeilijk bereikbare plekken bereiken en dankzij de hoge temperaturen vindt er automatisch thermische desinfectie plaats - zonder gebruik van chemicaliën.

Hiervoor wordt water in handige apparaten zo sterk verhit dat er bijna droge damp ontstaat. Het watergehalte is slechts 5 procent. Hierdoor kunnen volautomatische koffiemachines grondig worden gereinigd zonder dat er veel vocht in de machine achterblijft. Tegelijkertijd werken microstoomapparaten zoals de Micro Cleaner van fabrikant Medeco met hoge druk in de ware zin van het woord, zodat de "verzadigde stoom" met ongeveer 9 bar uit het handstuk stroomt. Dit betekent dat zelfs moeilijk bereikbare plekken van de machine helemaal schoon worden, zoals spleten, de onderkant van de watertank, de zetgroep of smalle slangen. Er zijn ook verschillende hulpstukken om de stoom precies in elk hoekje te krijgen.

Thermische desinfectie

Wat nog belangrijker is met het oog op het grote aantal ziektekiemen dat zich in koffiemachines kan ophopen, is dat als er microdroge stoom wordt gebruikt, de oppervlakken automatisch thermisch worden gedesinfecteerd. "Dankzij de hoge uitlaattemperatuur van maximaal 100 graden Celsius wordt ongeveer 99,99 procent van alle schimmels, bacteriën en virussen die zich in een koffiemachine kunnen ophopen onschadelijk gemaakt", legt Fritz Pattis uit, oprichter van het Green Cleaning concept, dat is gebaseerd op droge stoom. In de regel is 60 graden genoeg om ziektekiemen en schimmels effectief te elimineren.

Koffiegenot zonder chemicaliën

Deze reinigingsmethode wordt ook aanbevolen voor iedereen die zijn volautomatische koffiemachine schoon wil houden zonder chemicaliën. In vergelijking met reinigingstabletten en -poeders zijn droge-dampmachines uitsluitend gebaseerd op water, zodat de koffie vrij blijft van chemische resten.

Meer interessante blogberichten

screenshot.554

Heb je onze Green Cleaning Song al gehoord?

Cute baby with rattle lying on bed at home

Schoonmaken zonder chemicaliën: Bescherm baby’s en kinderen tegen resten van schoonmaakmiddelen

Heizungsreinigung

Effectieve en chemicaliënvrije radiatorreiniging met droge microdamp

logo (1)

Kruizinga Cleantec
Agaat 13
2691 SL ‘s-Gravenzande

Tel.: +31 6 14713201
E-Mail: [email protected]
naar het contactformulier

Certificeringen

 

© 2024 - medeco cleantec GmbH

Google-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 20 recensies
×
js_loader
Scroll naar boven